Margriet Verzijl – luitist, luitdocent en ensembledirigent

Luitiste Margriet Verzijl volgde haar opleiding uitvoerend musicus aan het Utrechts Conservatorium te Utrecht. Ook studeerde zij voor directie ensembles aan het Utrechts Conservatorium.
Daarna volgde zij masterclasses bij o.a. bij Hopkinson Smith en Paul O’Dette. Margriet was lange tijd als luitdocente verbonden aan het Utrechts Conservatorium.
Margriet Verzijl is gespecialiseerd in renaissance en barokmuziek voor sololuiten en theorben.

Luitdocent en ensembledirigent
Als luitdocente is Margriet werkzaam aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Zij heeft ervaring in het begeleiden van koren, vocalisten en instrumentalisten.
Zij heeft haar medewerking verleend aan vele barokopera’s, speelde in festivals en werkte mee aan radio en tv opnamen. Zij verzorgt workshops en concerten met lezingen in muziekfestivals en muziekorganisaties.
Binnen het kader van het Utrechts Centrum voor de Kunsten heeft zij een omvangrijke lespraktijk met geïnteresseerden vanuit heel Nederland.
Zij organiseert via het UCK projecten waarin instrumentalisten en zangers samen een werk uitvoeren en kennis kunnen maken met de historische uitvoeringspraktijk. Dit voorjaar 2016 wordt de opera Dido and Aeneas van Henry Purcell uitgevoerd. Daarnaast geeft zij cursussen basso continuo voor luitisten, clavecinisten en harpisten.

Margriet Verzijl verhuurt diverse luiten, geeft voorlichting in aanschaf van of het laten bouwen van een instrument.