Margriet Verzijl – luitist, luitdocent en ensembledirigent

Luit spelen iets voor u? Margriet Verzijl geeft individuele lessen, samen-lessen, ensemble lessen en cursussen op renaissanceluit, barokluit, theorbe of vihuela in Utrecht bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten op het Domplein of bij u thuis. Volg een gratis luit proefles en laat u geheel vrijblijvend voorlichten over de verschillende typen luit. Het is mogelijk om te starten met een introductiecursus. Geen (muzikale) voorkennis vereist. U kunt ook een luit huren.
Margriet is luitist, luitdocent en ensembledirigent. U kunt lessen bij haar volgen of haar boeken voor het geven van een (solo)concert of lezing.
Lessen
Bij Margriet Verzijl kunt u de volgende lessen volgen:
> Luit proefles
> Luit introductie cursus voor volwassenen / kinderen
> Luit individuele les 20 of 30 minuten (losse les, 9 of 18 lessenkaart)
> Luit Samen-les (losse les, 9 of 18 lessenkaart)
> Luit jaarcursus voor volwassenen
> Basso continuo lessen voor beginners / gevorderden (losse les, 9 of 18 lessenkaart)
> Ensemble lessen / meespelen in project: Dido and Aeneas van Henry Purcell
Luit proefles
Luit spelen iets voor u? Volg een gratis luit proefles bij Margriet. Geen (muzikale) voorkennis vereist. Laat u geheel vrijblijvend voorlichten over de verschillende typen luit, zoals renaissanceluit, barokluit, theorbe, vihuela. Geen (muzikale) voorkennis vereist. Is uw belangstelling gegroeid? Dan kunt u aansluitend bijvoorbeeld starten met de luit introductiecursus (zie luit introductie). Voor een proefles kunt u een luit huren.
Luit introductie cursus
Wilt u eerst eens uitproberen wat het is om luit te spelen dan zijn er de “introductie cursussen” voor volwassenen en de “ik zou wel eens luit willen spelen” voor kinderen. Renaissance- en barokluit en vihuela. Cursussen met een kortere lestijd dan de lessenkaarten en de jaarcursussen. U kunt een luit huren.
Luit lessen (introductie les, 9 of 18 lessenkaart)
U kunt kiezen voor verschillende luitlessen. Individueel of samen, korter of langer, een lesreeks of losse lessen. Tijdens de lessen besteedt u samen met Margriet aandacht aan een goede stijlgebonden technische basis, het lezen van de verschillende tabulaturen en inzicht in de culturele achtergronden van de verschillende muziekstijlen en handschriften. Maar bovenal gaat het om het plezier in het musiceren en het vertolken van vroege muziek op een historisch instrument. Er is geen muzikale voorkennis vereist. De lessen zijn voor zowel volwassen als kinderen. De lessen zijn meestal wekelijks maar naast een drukke baan of een studie is het misschien beter een veertiendaags schema te volgen. Op latere leeftijd beginnen is geen enkel probleem.
Naast de lessen is er ook de mogelijkheid om samen te spelen met andere luitisten (bijvoorbeeld de prachtige duetten voor twee gelijkgestemde renaissance luiten). Wilt u liever samen les krijgen dan kan dat natuurlijk.