Ensemble lessen / meespelen in project
Op het Utrechts Centrum voor de Kunsten wordt elk jaar een barokopera uitgevoerd. Altijd weer een heel feest en een fijne ervaring voor luitisten. Het UCK organiseert twee keer per jaar een project Oude Muziek onder leiding van Margriet Verzijl. Met opera’s van o.a. Purcell, Handel, Monteverdi, Rameau, Schütz en Buxtehude. De projecten worden afgesloten met openbare uitvoeringen.

Ensemble lessen & meespelen in project
Margriet Verzijl – Luitist, luitdocent en ensembledirigent
Voorjaarsproject 2018: La Rappresentatione van Emilio de’Cavalieri
In de zomer van 2018 spelen we sprankelende opera “di Anima et die Corpo” Koorwerken, orkeststukken, solo’s en duetten voor zang en orkest, vele genres zullen aan de orde komen. Ook instrumentale werken van Corelli en van Vivaldi worden ingestudeerd en uitgevoerd op het slotconcert in de Lutherse Kerk.
Gevorderde instrumentalisten onder leiding van luitdocent/dirigent Margriet Verzijl en geoefende zangers onder leiding van zangdocent Lara Diamand vinden elkaar in soms aparte en gaandeweg gemeenschappelijke repetities.
De volgende instrumenten kunnen zich aanmelden: viool, altviool, viola da gamba, cello, alle typen blokfluit, luit, theorbe, klavecimbel en harp.
(N.B. Harmonie-instrumenten kunnen ook via de cursus Basso continuo inschrijven).
Het ensemble start op maandag 30 januari om 19.30 uur. Het koor start op zaterdag 4 februari om 10.30 uur.
De uitvoering is op woensdag 13 juni in de Lutherse kerk in Utrecht.
N.B. Koor en ensemble repeteren tegen het eind van de cursus, op afspraak, ook op elkaars repetitietijden. Dus naast de repetities op zaterdagochtend is er ook een aantal repetities op de maandagavond.
Zie voor tijden, repetitiedagen en opgave, de website van het UCK Utrecht: www.uck.nl.